Glutenfrie bringebær-ruter
Vurdering
(0 votes)
(0 votes)
Søte og gode hallonrutor uten sokker.
Tilberedningstid
3 timer 30 minPorsjoner
6-9 biterVanskelighetsgrad
Medium
Slik gjør du
Bløtlegg cashewnøttene som skal brukes til fyllet.
Legg bakepapir i en 20x20cm kvadratisk form.
Rens dadlene.
Bland dadler, tørre cashewnøtter og havregryn til en deig i en kjøkkenmaskin.
Fordel deigen i formen til hele bunnen er dekket.
Sett formen i fryseren mens du forbreder fyllet.
Bland de bløte cashewnøttene. Skrap av det ytterste laget på kokoskremen og tilsett nøttene. Bland til det er en glatt kremete røre.
Tilsett honning/lønnesirup, limesaft, vaniljesukker og bland sammen.
Fordel røren over nøttebunnen.
Bland bringebær og honning/lønnesirup med en stavmikser. Legg ett tynt lag over fyllet.
Bruk en skarp kniv eller en grillpinne for å lage mønster i kaken gjennom å gjøre åttetall.
Sett formen til avkjøling i fryseren i ca 2-3 timer.
Ta den ut en stund før servering. Skjær ønsket form og server med ferske bær og hvit sjokolade.