Glutenfrie saftige kanelboller
Vurdering
(212 votes)
(212 votes)
Vi elsker saftige og glutenfrie kanelboller. Her er vår best oppskrift på glutenfrie kanelboller og de smaker himmelsk. Bollene kan bakes med Mix eller Fin Mix.
Tilberedningstid
1,5 timePorsjoner
20-25 stVanskelighetsgrad
Medium
Slik gjør du
Med Mix eller Fin Mix
Sett ovnen på 220 °C
Ha Pofiber, Psyllium, sirup, salt, gjær og egg i en bakebolle. Tilsett fingervarm (37 °C) melk og rør om. La det svelle i 10 minutter.
Tilsett smeltet smør. Spar 2 ss mel og tilsett resten av melmiksen og jobb videre til deigen er smidig. Gjerne i en kjøkkenmaskin eller med en håndvisp med deigkrok.
La deigen heve tildekket i 25-30 minutter.
Ha litt mel på benken, hell deigen ut og strø over med litt mel. Elt deigen litt.
Del deigen i to, og kjevl den ut slik at det blir en avlang deig på ca 20x30 cm. Deigen bør ikke være for tynn.
Smør på romtemperert smør og dryss over sukker og kanel.
Rull sammen deigen til en "rullekake" og skjær ca. 2,5-3 cm tykke skiver med skarp kniv.
Legg kanelbollen på et stekebrett med bakepapir. Du kan også legge de i muffinsformer.
La bollene heve i tildekket i ca. 30-40 minutter til dobbel størrelse. Pensle med pisket egg eller vann og eventuelt strø over med perlesukker.
Stekes i midten av ovnen i ca. 10-12 minutter.
Avkjøl på rist.
Eventuelt ha på melisglasur
TIPS: Kan fryses og lunkes i ovn/mikro. Smaker absolutt best nybakt!