Glutenfrie sjokoladecookies
Kaker

Glutenfrie sjokoladecookies

Vurdering

(16 votes)

(16 votes)

Herlig seige sjokoladecookies som alle kan bake. Ekstra gode blir de hvis du fordeler hakkede nøtter eller sjokoladebiter oppå.

  • Tilberedningstid
    40 min
  • Porsjoner
    24 stk
  • Vanskelighetsgrad
    Lett
Lagre oppskriften

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader og begynn med å grovhakke sjokoladen

  2. Bland sammen sukker, brunt sukker, smør og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin. Tilsett eggene ett og ett, 

  3. Tilsett Fin mix, bakekakao, bakepulver og salt. Rør sammen til en jevn deig,

  4. Tilsett den hakkede sjokoladen og kna den inn.

  5. Finn frem stekebrett og kle med bakepapir.

  6. Rull 24 boller og fordel ut på brettet. Ikke legg de for tett da de flyter ut. Ca 8 stk pr brett er passe. Trykk bollene litt ned med baksiden av en spiseskje før du steker dem midt i ovnen i ca 10 minutter. Stek ytterligere 15 min om du ønsker de sprø i stedet for seige.

  7. La cookiesene hvile på brettet noen minutter før servering. 

  8.  

     

    Tips! Topp cookies med nøtter, sjokoladebiter eller strø et tynt lag med melis på toppen.