Glutenfrie sjokoladecookies
Vurdering
(16 votes)
(16 votes)
Herlig seige sjokoladecookies som alle kan bake. Ekstra gode blir de hvis du fordeler hakkede nøtter eller sjokoladebiter oppå.
Tilberedningstid
40 minPorsjoner
24 stkVanskelighetsgrad
Lett
Slik gjør du
Sett ovnen på 180 grader og begynn med å grovhakke sjokoladen
Bland sammen sukker, brunt sukker, smør og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin. Tilsett eggene ett og ett,
Tilsett Fin mix, bakekakao, bakepulver og salt. Rør sammen til en jevn deig,
Tilsett den hakkede sjokoladen og kna den inn.
Finn frem stekebrett og kle med bakepapir.
Rull 24 boller og fordel ut på brettet. Ikke legg de for tett da de flyter ut. Ca 8 stk pr brett er passe. Trykk bollene litt ned med baksiden av en spiseskje før du steker dem midt i ovnen i ca 10 minutter. Stek ytterligere 15 min om du ønsker de sprø i stedet for seige.
La cookiesene hvile på brettet noen minutter før servering.
Tips! Topp cookies med nøtter, sjokoladebiter eller strø et tynt lag med melis på toppen.