Glutenfrie skoleboller -skolebrød
Vurdering
(30 votes)
(30 votes)
Hjemmelagde glutenfrie skoleboller. Saftig og gode boller med vaniljekrem og kokos... nam!
Tilberedningstid
60 minPorsjoner
12 stkVanskelighetsgrad
Medium
Slik gjør du
Smelt smøret, tilsett melken og varm opp til ca. 37 °C. Rør gjæren ut i væsken.
Ha mel (spar 1 dl til utbaking), sukker og kardemomme i en bakebolle og tilsett væsken. Kjør kjøkkenmaskinen med eltekrok i ca. 2 minutter. La deigen heve ca. 30 minutter.
Ha deigen ut på bakebordet og del den i 12 biter som formes til runde boller. Etterheves tildekket på stekebrett i ca.30 minutter.
Trykk ned i midten av bollene og gjør plass for vaniljekremen. Fyll på med vaniljekrem.
Stekes ved 225 °C i ca. 12-15 minutter.
Lag melisglasur ved å blande sammen eggehvitte og melis til du får en passe tykk konsistent. Smør melisglasuren på de avkjølte bollene og dypp de deretter i kokos.