Saftig glutenfri eplekake
Kaker

Saftig glutenfri eplekake

Vurdering

(6 votes)

(6 votes)

Hva med å servere en saftig eplekake når de norske eplene er på sitt beste? Serveres rykende fersk med vaniljesaus eller vaniljeis.

  • Tilberedningstid
    60 minutter
  • Porsjoner
    8
  • Vanskelighetsgrad
    Medium
Lagre oppskriften

Slik gjør du

  1. Skrell og del eplene i terninger (lika store som sukkerbiter) og bland bitene sammen med kanel og sukker i en skål.

  2. Smør og kle en rund springform 24cm med bakepapir.

  3. Forvarm stekeovnen til 175 grader.

  4. Visk smør og sukker med håndvisp på høy effekt til røren er luftig og nesten hvit. 

  5. Tilsett ett egg om gangen og rør godt på høy hastighet mellom hver gang. Ha i de tørre ingrediensene og melken og visp på lav hastighet.  

  6. Hell røren i formen og fordel den jevnt.  Fordel eplene og kanelsaften (kommer når eplene ligger i sukker og kanel), og trykk eplene lett ned i røren. Eplene kommer litt opp igjen når kaken stekes. Strø over perlesukker og nøtter om du vil. 

  7. Stek kaken på nederste rille i ca. 40 minutter.

  8. Server kaken rykende fersk med vaniljesaus eller vaniljeis.