Sjokoladekake uten gluten melk og egg
Vurdering
(0 votes)
(0 votes)
Her er kaken som passer alle siden den ikke inneholder gluten, melk og egg. Kaken kan bakes i rund form, men dobler du porsjonen kan den bli en langpanne sjokoladekake eller muffins.
Tilberedningstid
60 minutterPorsjoner
12 stkVanskelighetsgrad
Medium
Slik gjør du
Bland sammen de tørre ingrediensene.
Varm væsken og smelt melangen. Hell dette over i det tørre mens kjøkkenmaskinen går ved lav hastighet.
Når ingrediensene har blandet seg, skrus hastigheten på maskinen opp og røren vispes i 5-10 minutter.
Røren helles i en smurt rund form, 24 cm i diameter, eller i muffinsformer.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 170 i 45 – 50 minutter. Muffins stekes i ca. 10 minutter.
Avkjøl kaken eller muffinsene på rist.
Glasur:
Pisk melange lys og luftig
Tilsett litt melis om gangen og pisk til den blir luftig.
Tilsett kakao og spe med litt varm kaffe til slutt.
Smør glasuren over kaken.
TIPS: Denne kaken kan også brukes som sukkerbrød ved å kutte ut kakao.