Sjokoladekake i rund form uten gluten melk og egg
Kaker

Sjokoladekake uten gluten melk og egg

Vurdering

(0 votes)

(0 votes)

Her er kaken som passer alle siden den ikke inneholder gluten, melk og egg. Kaken kan bakes i rund form, men dobler du porsjonen kan den bli en langpanne sjokoladekake eller muffins.

  • Tilberedningstid
    60 minutter
  • Porsjoner
    12 stk
  • Vanskelighetsgrad
    Medium
Lagre oppskriften

Slik gjør du

  1. Bland sammen de tørre ingrediensene.
     

  2. Varm væsken og smelt melangen. Hell dette over i det tørre mens kjøkkenmaskinen går ved lav hastighet.

  3. Når ingrediensene har blandet seg, skrus hastigheten på maskinen opp og røren vispes i 5-10 minutter.

  4. Røren helles i en smurt rund form, 24 cm i diameter, eller i muffinsformer.

  5. Stekes i ovnen på midterste rille ved 170  i 45 – 50 minutter. Muffins stekes i ca. 10 minutter.

  6. Avkjøl kaken eller muffinsene på rist.

Glasur:

  1. Pisk melange lys og luftig

     

  2. Tilsett litt melis om gangen og pisk til den blir luftig.

     

  3. Tilsett kakao og spe med litt varm kaffe til slutt.

  4. Smør glasuren over kaken.

  5. TIPS: Denne kaken kan også brukes som sukkerbrød ved å kutte ut kakao.