Vegansk kladdkake
Vurdering
(1 votes)
(1 votes)
Sorte bønner gir moussen en kremet konsistens. Kombinasjonen med kaffe og sjokolade er fantastisk! Ønsker du å prøve en vegansk kake, så er denne tingen.
Tilberedningstid
60 minPorsjoner
10-12 biterVanskelighetsgrad
Medium
Slik gjør du
Bunn:
Ha dadler, kokos, kakaopulver og salt i en kjøkkenmaskin og kjør til en jevn masse.
Tilsett planteolje og havregryn. Bland.
Bruk en springform og fordel røren i formen. Settes kaldt.
Mousse:
Ha varm espresso i en kjele og tilsett sjokoladebiter. Varm forsiktig og rør til det blir en tykk krem. Avkjøl.
Ha bønner, dadler, yoghurt, vanilje og pepper i en foodprosessor og kjør til det blir en jevn masse.
Ha i sjokolade/kaffeblandingen og bland til en glass mousse.
Fordel moussen på havrebunnen og la stå i frysen i minst 1 time.
Ta ut kaken ca. 30 minutter før servering og pynt med f.eks. jordbær.
Tips! Bruk dobbel oppskrift om du vil ha en ekstra høy kake.