Glutenfri falafel med sötpotatispommes och dip
Middag

Glutenfri falafel

Vurdering

(3 votes)

(3 votes)

Med søtpoteter i ovnen og paprikarøre.

  • Tilberedningstid
    60 min
  • Porsjoner
    2
  • Vanskelighetsgrad
    Medium
Lagre oppskriften

Slik gjør du

  1. Falafel

  2. 1.

  3. Bland kikerter i en kjøkkenmaskin. Tilsett presset

  4. hvitløk og hakkede løk. Miks

  5. til blandingen er grovhakket.

  6. 2. Tilsett de andre ingrediensene og bland til en røre.

  7. 3. Form røren til boller i valgfri størrelse.Rull i sesam

  8. frø.

  9. 4. Stek falafelen i stekepanne i noen minutter eller i ovnen på 180 ° C i ca 20 minutter til de er gyldenbrune.

  10. Søtpoteter

  11. 1. Sett ovnen på 180 grader.

  12. 2. Skjær søtpoteter i ønsket form.

  13. 3. På en ovnplate: Legg på et bakepapir og olje riklig.

  14. 4. Strø søtpoteten med pofiber

  15. 5. Topp med flaksalt.

  16. 6. Stek i ca 20-25 minutter til ønsket konsistens.

  17. Paprikarøre

  18. 1. Sett ovnen på 200 ° C.

  19. 2. Rist paprikaene hele, ca 15 minutter, til de er myke.

  20. La hvile.

  21. Skrell paprikaene og fjern kjernen.

  22. 3. Bland med olivenolje til jevn krem.

  23. 4. Hakk valnøtter og persille og bland sammen.

  24. Smak med paprikakrydder, sitronsaft, salt og pepper.

  25. Server falafelen med salat på grønne bladgrønnsaker, tomater og urter sammen med søtpoteter og paprikarøren.