Glutenfri falafel
Vurdering
(3 votes)
(3 votes)
Med søtpoteter i ovnen og paprikarøre.
Tilberedningstid
60 minPorsjoner
2Vanskelighetsgrad
Medium
Slik gjør du
Falafel
1.
Bland kikerter i en kjøkkenmaskin. Tilsett presset
hvitløk og hakkede løk. Miks
til blandingen er grovhakket.
2. Tilsett de andre ingrediensene og bland til en røre.
3. Form røren til boller i valgfri størrelse.Rull i sesam
frø.
4. Stek falafelen i stekepanne i noen minutter eller i ovnen på 180 ° C i ca 20 minutter til de er gyldenbrune.
Søtpoteter
1. Sett ovnen på 180 grader.
2. Skjær søtpoteter i ønsket form.
3. På en ovnplate: Legg på et bakepapir og olje riklig.
4. Strø søtpoteten med pofiber
5. Topp med flaksalt.
6. Stek i ca 20-25 minutter til ønsket konsistens.
Paprikarøre
1. Sett ovnen på 200 ° C.
2. Rist paprikaene hele, ca 15 minutter, til de er myke.
La hvile.
Skrell paprikaene og fjern kjernen.
3. Bland med olivenolje til jevn krem.
4. Hakk valnøtter og persille og bland sammen.
Smak med paprikakrydder, sitronsaft, salt og pepper.
Server falafelen med salat på grønne bladgrønnsaker, tomater og urter sammen med søtpoteter og paprikarøren.