Glutenfri cupcakes
Kaker

Glutenfri cupcakes

Vurdering

(2 votes)

(2 votes)

Enkle og saftige glutenfri cupcakes med kakao og smørkrem smaker alltid godt. Cupcakes er en kake i muffinsform og muffins er mer som et bakverk i muffinsform. Cupcakes har mer topping og pynt enn muffins, men godt smaker det uansett.

  • Tilberedningstid
    40 minutter
  • Porsjoner
    ca. 16 muffins
  • Vanskelighetsgrad
    Lett
Lagre oppskriften

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 225 grader.

  2. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.

     

  3. Bland sammen det glutenfrie melet, bakepulver, vaniljesukker og kakao i en bolle.

     

  4. Sikt forsiktig blandingen i eggedosisen vekselvis med fløten. Smelt smør og hell det forsiktig i blandingen.

  5. Fordel røren i muffinsformer, ¾ fulle.

  6. Stekes i ovnen på 225 grader på midterste rille i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

     

Smørkrem

  1. Ha romtemperert smør i en bolle og visp den lett sammen.

  2. Bland sammen med melis og vaniljesukker.

     

  3. Tilsett blandingen litt og litt slik at alt blandes godt inn i smøret.

     

  4. Juster melis etter konsistensen på kremen – er den for bløt, tilsett litt mer melis.

     

  5. Tilsett melken mens maskinen går og kjør deretter på høy hastighet til kremen er luftig og hvit.
     

Tips!

  1. Tar du ut kakao har du en grunndeig og denne kan du tilsett forskjellige smaker som bær, hakket sjokolade eller sitronsaft. Bærene kan enten røres inn i deigen eller at du legger noen bær i hver form.