Glutenfrie bringebærsnitter med bringebærsyltetøy og melisglasur
Kaker

Glutenfrie bringebærsnitter

Vurdering

(1 votes)

(1 votes)

Bringebærsnitter en er dansk spesialitet og er laget av mørdeig som fylles med bringebærsyltetøy og pyntes med melisglasur. Disse er virkelig noen små dekorative kaker.

  • Tilberedningstid
    60 minutter
  • Porsjoner
    20
  • Vanskelighetsgrad
    Medium
Lagre oppskriften

Slik gjør du

  1. Bland mel, sukker og smuldre inn smøret. Du kan eventuelt rive smøret med den grove delen av rivjernet, så går det lettere å smuldre det inn i melet. Det er også et alternativ å bruke en kjøkkenmaskin.
     

  2. Tilsett egget og jobb deigen raskt sammen.

  3. Del deigen i to runde kuler og kjevle ut hver del til et rektangel på ca 25 x 30 cm i mellom to bakepapir. Legg begge lagene i kjøleskap i minst 30 minutter

  4. Ta deigen ut av kjøleskapet og trekk forsiktig av det ene bakepapiret. Legg deretter deigen med bakepapir med bakepapir siden ned på et stekebrett. Bre over syltetøy, men ikke så langt ut i kanten.

  5. Pensel kante med sammenpisket egg.

  6. Ta av det ene bakepapiret på den andre deigen og legg den over syltetøyet. Dra forsiktig av det siste bakepapiret. trykk kanten lett sammen, slik at syltetøyet ikke renner ut under steking. 

  7. Bak kaken i ovnene ved 200 grader i ca. 15-18 minutter, til mørdeigen har fått en gyllen farge. Hvis mørdeigen bobler og hever seg under steking; la kaken avkjøles lett og legg et stekebrett på toppen av kaken i ca. 5 minutter. Da får kaken en fin overflate og det er lettere å smøre på glasuren. 

Glasur:

  1. Rør sammen melis, litt sitronsaft og rød fruktfarge. Alternativt lag bringebærgele av ½ pakke + 1, 25 dl vann, avkjøl og bre det over kaken. 

  2. Ha glasur på kaken når den er helt avkjølt, og når glasuren har stivnet kan kaken skjæres opp i små biter eller stanses ut med ønsket form. Vi brukte pepperkakehjerte.