Glutenfri chokladtårta med hallon och blåbär

Bake glutenfri kake

Alle former for feiring blir enda festligere med en skikkelig god kake – som aller helst har en glutenfri kakebunn bakt med glutenfritt mel. Med våre ulike bakemikser er det enkelt å lage sjokoladekake, brownies eller gulrotkake – helt uten gluten! Prøv gjerne glutenfrie boller og kanelsnurrer - alltid godt! Uansett om du trenger inspirasjon eller oppskrifter på enkle kaker, fine kaker eller en bursdagskake – så har du kommet til riktig sted.

 

Farmor och barn äter jordgubbstårta i trädgården

Glutenfri kake - her er våre beste tips!

For selv om du ikke har en glutenintoleranse selv, har kanskje noen av gjestene dine det? Nettopp derfor kan det være smart å bake glutenfrie godsaker som alle kan spise. Du sparer tid når du kan bake en kake som alle kan spise, og på kjøpet får du fornøyde gjester.

Det å bake kake uten gluten er enklere enn du tror. Bruk en glutenfri melblanding, for eksempel Fin Mix, når du vil bake en gluten- og laktosefri kake.

Slik baker du en perfekt kakebunn

Hvis du vil ha en høy, jevn og fin kakebunn, kan det være smart å bruke en springform. Husk at du må piske egg og sukker lenge hvis kakebunnen skal bli høy og luftig. Husk å bruke glutenfri strøkavring, for eksempel Semper Pofiber, en type potetfiber som kan brukes til mye, blant annet til å strø formen.

Når kakebunnen er ferdigstekt, er det viktig at den er helt avkjølt før du deler den. Vil du ha en ekstra høy kake? Lag to bunner, og legg dem oppå hverandre!

Klar til å bake? Her er en oppskrift på en enkel og rask kakebunn der du kan pynte sukkerbrødet etter eget ønske.

 

 

Våre melblandinger

Det å bake glutenfritt skal være både enkelt og morsomt. Test ut våre smidige melblandinger!

Hvordan dele sukkerbrødet på en smart måte? Her har du det beste trikset:

Se hvordan du lykkes med en deilig glutenfri sjokoladekake, eller en bløtkake med vaniljekrem, krem og jordbær her: