Glutenfri bakning med Semper Oat & Quinoa Bread Mix

Bake glutenfritt brød

Det er gøy å bake brød! Og med Sempers melblandinger er det også enkelt å bake glutenfritt brød.

Brød uten hvetemel høres kanskje rart ut – men faktum er at glutenfri baking med Sempers bakemikser både er enkelt og gir smakfulle resultater. Et nybakt brød uten gluten kan gjøre en hvilken som helst dag mye bedre.

Her finner du inspirasjon og enkle tips som hjelper deg med å lykkes med glutenfri bakst.

 

 

Husk å måle opp!

Det er viktig å være nøye når du måler opp ingrediensene. Vei gjerne melet med en husholdningsvekt, siden glutenfritt mel lettere faller sammen.

 

Arbeid deigen godt sammen

Best resultat får du hvis du elter deigen med håndmikser eller kjøkkenmaskin med eltekrok i minst 5–10 minutter. Hvis du arbeider deigen godt, blir den mer letthåndterlig og gir et bedre sluttresultat!

Løs deig gir saftige brød

Husk at en glutenfri deig ikke føles like elastisk som en deig med gluten. Men det er den løse deigen som gjør at brødet blir saftig. Bruk derfor ikke mer melmiks enn nødvendig.
Det er enklest å bake formbrød. Prøv for eksempel vårt gode, klassisk Formbrød, eller hvorfor ikke vårt spennende Bønnebrød smakfullt brød med bønner?

Bruker du hendene, fukt dem med vann, slik at det blir enklere å håndtere og forme deigen. Det er et bra tips for eksempel hvis du lager våre gode Rundstykker. Vil du gjøre det enda enklere, kan du bare sette deigen på bakepapiret med skje eller bruke muffinsformer penslet med litt olje.

Pofiber gir bedre deig og saftigere brød

Tilsett gjerne 2–3 spiseskjeer Semper Pofiber for å få en fastere og mer letthåndterlig deig. Siden Pofiber kan binde mye vann, gjør produktet dessuten at brødet holder seg saftig lenger. I tillegg bidrar Pofiber med sunne kostfibre! Ikke rart at Pofiber er et populært bakeprodukt!

Frys gjerne ned!

Glutenfritt brød smaker absolutt best når det er nybakt. Men hvis du baker mer enn du rekker å spise opp, bør du fryse ned brødet raskt. Husk å avkjøle brødet og dele det i skiver før du putter det i fryseren.

Glutenfri brød inspirasjon

Så hvorfor ikke bake et godt, glutenfritt brød allerede i dag? Eller kanskje glutenfrie rundstykker til helgen? Hva med å bake et lettvint, glutenfritt brød til suppen eller et sunt brød? Eller glutenfritt knekkebrød? Det er bare fantasien som setter grenser. Bruk gjerne våre velprøvde og enkle bakeoppskrifter for å få et garantert godt resultat.

Her viser vår baker Jonas hvordan du lykkes med å bake et saftig brød! 

Eller kanskje vil du heller prøve å bake et sprøtt knekkebrød med frø som går fort å bake?