header campaign

Kålrabi-oppskrift til STEPmetoden

Kålrabi (knutekål) kan fungere som erstatning for både nepe og reddik, hvis du ikke får tak i det. Oppskriften er tenkt å skulle holde til 9 stk. smakstilfeller. Avhengig av barnets alder, og interesse ved introduksjon så kan mengden smaksprøver variere fra et kryddermål eller mer. Oppskriften kan derfor holde til flere ganger, men det kan også være du må lage mer. Puréen skal være helt glatt og bruk gjerne en sil, siden det er de første små smaksprøvene. Når barnet blir litt eldre (7-9 mnd.) kan man bare bruke en stavmikser.

 

Tilbredning: 20 minuter

Porsjoner: ca 1,5 dl ferdig puré

Vanskelighetsgrad: Lett

Ingredienser

  • 150 g grovhakket (1-2 cm terninger) kålrabi (knutekål)
  • 150 g vann
  • 1 ts rapsolje

Slik gjør du:

1. Mål opp 150 g kålrot skåret i 1-2 cm terninger og 1,5 dl vann i en kjele med lokk.

2. Varm opp til det koker, la det koke i 15-25 min, smak om bitene er myke.

3. Slå av det kokende vannet, men spar på kokevannet.

4. Tilsett 1 ts rapsolje i grønnsakene, men velg gjerne den matoljen du har hjemme. Alle typer matolje, smør eller margarin fungerer like godt. 

5. Kjør til glatt mos med en stavmikser. Juster konsistensen med 1-2 ss grønnsaksvann (det du sparte på) om nødvendig.

6. Avkjøl. Oppbevares i rene glass med lokk i kjøleskap i maks 3 dager.

7. Tips! Hvis ikke smaksporsjonene skal benyttes innen 3 dager kan du fryse de ned. Ta deretter opp porsjoner etter behov og tin i mikroovn eller i kjøleskapet.