header campaign

Bjørnebær- oppskrift til STEPmetoden

Bjørnebær er et godt alternativ til havtorn hvis du ikke får tak i det. Oppskriften er tenkt å skulle holde til 9 stk. smakstilfeller. Avhengig av barnets alder, og interesse ved introduksjon så kan mengden smaksprøver variere fra et kryddermål eller mer. Oppskriften kan derfor holde til flere ganger, men det kan også være du må lage mer. Puréen skal være helt glatt og bruk gjerne en sil, siden det er de første små smaksprøvene. Når barnet blir litt eldre (7-9 mnd.) kan man bare bruke en stavmikser.

 

 

 

 

Tilbredning: 20 minuter

Porsjoner: ca 1 dl ferdig puré

Vanskelighetsgrad: Lett

Ingredienser

  • 250 g bjørnebær
  • 2 ss vann
  • Evt. 0,5 dl eplemost


Slik gjør du:

1. Ha 250 g bjørnebær og 2 ss vann i en kjele.

2. Varm opp på middels varme,  kok opp og la koke i 1-2 min.

3. Bland jevnt

4. Press gjennom en fin sil for å fjerne steinene.

3. Bland 1 dl bjørnebærspuré 2 ss eplemos, hvis du vil ha litt fastere konsistens. (se oppskrift på eplemost).

4. Avkjøl. Oppbevares i rene glass med lokk i kjøleskap i maks 3 dager.

5. Tips! Hvis ikke smaksporsjonene skal benyttes innen 3 dager kan du fryse de ned. Ta deretter opp porsjoner etter behov og tine i mikroovn eller i kjøleskap.