Deilig ertepuré
STEP-metoden

Erter - oppskrift til STEP-metoden

Vurdering

(0 votes)

(0 votes)

På tide å lage ertepuré! Denne puréen bruker å være en favoritt blant de små smaksutforskerne. Oppskriften er tenkt å skulle holde til 9 stk. smakstilfeller. Avhengig av barnets alder, og interesse ved introduksjon så kan mengden smaksprøver variere fra et kryddermål eller mer. Oppskriften kan derfor holde til flere ganger, men det kan også være du må lage mer. Puréen skal være helt glatt og bruk gjerne en sil, siden det er de første små smaksprøvene. Når barnet blir litt eldre (7-9 mnd.) kan man bare bruke en stavmikser.

 • Tilberedningstid
  20 minutter
 • Porsjoner
  ca 1,5 dl ferdig puré
 • Vanskelighetsgrad
  Lett
Lagre oppskriften

Slik gjør du

 1. Legg 150 g erter i en boks med lokk tilpasset mikrobølgeovn. Alternativt kan du legge 150 g erter i 150 g vann i en kjele med lokk.

 2. Varm i mikroovn på 750 w i 2 min, rør om og varm i ytterligere 2 min. Alternativt kan du koke opp vann og erter i en kjele, og la det koke videre  5 min. Hell av kokevannet og spar det til senere.

 3. Tilsett 1 ts plantebasert rapsolje.

  Alternativt: Bland i 2 ss av kokevannet og tilsett 1 ts plantebasert rapsolje i ertene.

 4. Miks med stavmikser til en jevn konsistens. Tilsett eventuelt mer av kokevannet til en løsere konsistens.

 5. Press gjennom en sil med små hull for å få bort erteskallet.

 6. Avkjøl og oppbevar i egnede oppbevaringsbokser i kjøleskapet i maks 3 dager.

  Tips! Hvis ikke smaksporsjonene skal benyttes innen 3 dager kan du fryse de ned. Ta deretter opp porsjoner etter behov og tin i mikrobølgeovnen eller i kjøleskapet.