Deilig ertepuré
STEP-metoden

Erter - oppskrift til STEP-metoden

Vurdering

(0 votes)

(0 votes)

På tide å lage ertepuré! Denne puréen bruker å være en favoritt blant de små smaksutforskerne. Oppskriften er ment til 9 prøvesmakinger, men ettersom appetitten varier kan det være at du trenger å lage mer. Hensikten bak oppskriften er at den skal serveres når barnet begynner å utforske matuniverset og konsistensen bør derfor være glatt og en sil kan med fordel benyttes. Når barnet blir eldre (7-9 mnd) kan en stavmikser være tilstrekkelig.

  • Tilberedningstid
    20 minutter
  • Porsjoner
    ca 1,5 dl ferdig puré
  • Vanskelighetsgrad
    Lett
Lagre oppskriften

Slik gjør du

  1. Legg 150 g erter i en boks med lokk tilpasset mikrobølgeovn. Alternativt kan du legge 150 g erter i 150 g vann i en kjele med lokk.

  2. Varm i mikroovnen på 750 w i 2 min, rør om og varm i ytterligere 2 min. Alternativt kan du koke opp kjelen med vann og erter å la det koke videre  5 min. Hell ut kokevannet i en annen kjele slik at du sparer det til senere.

  3. Tilsett 1 ts smør. Hvis du har benyttet deg av kokemetoden, bland 2 ss vann med 1 ts smør

  4. Miks med stavmikser til en jevn konsistens. Tilsett eventuelt mer av kokevannet til en løsere konsistens.

  5. Press gjennom en sil med små hull for å få bort erteskallet.

  6. Avkjøl og oppbevar i egnede oppbevaringsbokser i kjøleskapet i maks 3 dager.

    Tips! Hvis ikke smaksporsjonene skal benyttes innen 3 dager kan du fryse de ned. Ta deretter opp porsjoner etter behov og tin i mikrobølgeovnen eller i kjøleskapet.