Lag en deilig havtornpuré
STEP-metoden

Havtorn - oppskrift til STEP-metoden

Vurdering

(0 votes)

(0 votes)

På tide å lage Havtornpuré! Denne puréen bruker å være en favoritt blant de små smaksutforskerne. Oppskriften er ment til 9 prøvesmakinger, men ettersom appetitten varier kan det være at du trenger å lage mer. Hensikten bak oppskriften er at den skal serveres når barnet begynner å utforske matuniverset og konsistensen bør derfor være glatt og en sil kan med fordel benyttes. Når barnet blir eldre (7-9 mnd) kan en stavmikser være tilstrekkelig.

  • Tilberedningstid
    20 minuter
  • Porsjoner
    ca 0,5 dl ferdig puré
  • Vanskelighetsgrad
    Lett
Lagre oppskriften

Slik gjør du

  1. Mål opp 2 dl frossen havtorn i en mikrobølgeovn, og varm den opp i en mikrobølgeovn på 750 W i 1-2 min. Eller varm opp på svak varme i en kjele il det koker, kok deretter i 1-2 min.

  2. Hell det så i en sil med små hull for og bli kvitt frøene.

  3. Bland 0,5 dl havtornspuré med 0,5 dl eplemost (se oppskrift for eplemost)

  4. Avkjøl og oppbevar i kjøleskapet i maks 3 dager.

    Tips! Hvis ikke smaksporsjonene skal benyttes innen 3 dager kan du fryse de ned. Ta deretter opp porsjoner etter behov og tin i mikrobølgeovnen eller i kjøleskapet.