Lag en deilig havtornpuré
STEP-metoden

Havtorn - oppskrift til STEP-metoden

Vurdering

(0 votes)

(0 votes)

På tide å lage Havtornpuré! Denne puréen bruker å være en favoritt blant de små smaksutforskerne. Oppskriften er tenkt å skulle holde til 9 stk. smakstilfeller. Avhengig av barnets alder, og interesse ved introduksjon så kan mengden smaksprøver variere fra et kryddermål eller mer. Oppskriften kan derfor holde til flere ganger, men det kan også være du må lage mer. Puréen skal være helt glatt og bruk gjerne en sil, siden det er de første små smaksprøvene. Når barnet blir litt eldre (7-9 mnd.) kan man bare bruke en stavmikser.

  • Tilberedningstid
    20 minuter
  • Porsjoner
    ca 0,5 dl ferdig puré
  • Vanskelighetsgrad
    Lett
Lagre oppskriften

Slik gjør du

  1. Mål opp 2 dl frossen havtorn i en mikrobølgeovn, og varm den opp i en mikrobølgeovn på 750 W i 1-2 min. Eller varm opp på svak varme i en kjele il det koker, kok deretter i 1-2 min.

    Om du ikke kan få tak i  havtorn så går det fint å lage purè av tyttebær eller bjørnebær isteden.

  2. Hell det så i en sil med små hull for og bli kvitt frøene.

  3. Bland 0,5 dl havtornspuré med 0,5 dl eplemost (se oppskrift for eplemost)

  4. Avkjøl og oppbevar i kjøleskapet i maks 3 dager.

    Tips! Hvis ikke smaksporsjonene skal benyttes innen 3 dager kan du fryse de ned. Ta deretter opp porsjoner etter behov og tin i mikrobølgeovnen eller i kjøleskapet.