Nepepuré
STEP-metoden

Nepe - oppskrift til STEP-metoden

Vurdering

(1 votes)

(1 votes)

På tide å lage Nepepuré! Denne puréen bruker å være en favoritt blant de små smaksutforskerne. Oppskriften er tenkt å skulle holde til 9 stk. smakstilfeller. Avhengig av barnets alder, og interesse ved introduksjon så kan mengden smaksprøver variere fra et kryddermål eller mer. Oppskriften kan derfor holde til flere ganger, men det kan også være du må lage mer. Puréen skal være helt glatt og bruk gjerne en sil, siden det er de første små smaksprøvene. Når barnet blir litt eldre (7-9 mnd.) kan man bare bruke en stavmikser.

  • Tilberedningstid
    20 minuter
  • Porsjoner
    ca 1,5 dl ferdig puré
  • Vanskelighetsgrad
    Lett
Lagre oppskriften

Slik gjør du

  1. Mål opp 150 g grovhakket nepe (kuttet i 1-2 cm staver) og 150 g vann. Hell dette over i en kjele med lokk.

    Finner du ikke nepe, kan du fint bruke sellerirot eller kålrabi (knutekål) som erstatning.

  2. Varm opp og la koke i 10-15 min. Nepen er ferdig når de er myke hele veien igjennom.

  3. Hell av kokevannet, men spar dette til senere.

  4. Tilsett 1 ts plantebasert rapsolje. Alt. blande 2 ss kokevann og tilsett 1 ts rapsolje.

     

  5. Bruk en stavmikser og kjør nepe og rapsolje til en glatt konsistens.

  6. Avkjøl og oppbevar i kjøleskapet, i en egnet boks, i maks 3 dager.

    Tips! Hvis ikke smaksporsjonene skal benyttes innen 3 dager kan du fryse de ned. Ta deretter opp porsjoner etter behov og tin i mikroovnen eller i kjøleskapet.