Nepepuré
STEP-metoden

Nepe - oppskrift til STEP-metoden

Vurdering

(0 votes)

(0 votes)

På tide å lage Nepepuré! Denne puréen bruker å være en favoritt blant de små smaksutforskerne. Oppskriften er ment til 9 prøvesmakinger, men ettersom appetitten varier kan det være at du trenger å lage mer. Hensikten bak oppskriften er at den skal serveres når barnet begynner å utforske matuniverset og konsistensen bør derfor være glatt og en sil kan med fordel benyttes. Når barnet blir eldre (7-9 mnd) kan en stavmikser være tilstrekkelig.

  • Tilberedningstid
    20 minuter
  • Porsjoner
    ca 1,5 dl ferdig puré
  • Vanskelighetsgrad
    Lett
Lagre oppskriften

Slik gjør du

  1. Mål opp 150 g grovhakket nepe (kuttet i 1-2 cm staver) og 150 g vann. Hell dette over i en kjele med lokk.

    Finner du ikke nepe, kan du fint bruke kålrabi som erstatning.

  2. Varm opp og la koke i 10-15 min. Nepen er ferdig når de er myke hele veien igjennom.

  3. Hell av kokevannet, men spar dette til senere.

  4. Bland de ferdigkokte bitene med 1 ss smør.

  5. Blend nepe og smør med en stavmikser til en jevn konsistens.

  6. Avkjøl og oppbevar i kjøleskapet, i en egnet boks, i maks 3 dager.

    Tips! Hvis ikke smaksporsjonene skal benyttes innen 3 dager kan du fryse de ned. Ta deretter opp porsjoner etter behov og tin i mikroovnen eller i kjøleskapet.