header campaign

Sellerirot- oppskrift til STEPmetoden

Sellerirot er et godt alternativ til reddik hvis du ikke får tak i det. Oppskriften er tenkt å skulle holde til 9 stk. smakstilfeller. Avhengig av barnets alder, og interesse ved introduksjon så kan mengden smaksprøver variere fra et kryddermål eller mer. Oppskriften kan derfor holde til flere ganger, men det kan også være du må lage mer. Puréen skal være helt glatt og bruk gjerne en sil, siden det er de første små smaksprøvene. Når barnet blir litt eldre (7-9 mnd.) kan man bare bruke en stavmikser.

 

Tilbredning: 20 minuter

Porsjoner: ca 1 dl ferdig puré

Vanskelighetsgrad: Lett

Ingredienser

  • 150 g sellerirot i 1-2 cm terninger
  • 1,5 dl vann
  • 1 ts rapsolje eller 


Slik gjør du:

1. Ha 150 g sellerirot og 1,5 dl vann i en kjele.

2. Gi et oppkok og la det koke i ca. 5 minutter til bitene er myke.

3. Hell av kokevannet, men spar på det.

4. Tilsett 1 ts rapsolje i selleriroten, eller bruk det du har hjemme av matolje, smør eller margarin.

3. Bruk stavmikser og kjør til du har en glatt mos. Juster eventuelt konsistensen med 1-2 ss av grønnsaksvannet. 

4. Avkjøl. Oppbevares i rene glass med lokk i kjøleskap i maks 3 dager.

5. Tips! Hvis ikke smaksporsjonene skal benyttes innen 3 dager kan du fryse de ned. Ta deretter opp porsjoner etter behov og tine i mikroovn eller i kjøleskap.