steprecept_palsternacka_tomat_havreris_1558x694px.jpg
STEP-oppskrifter

Pastinakk, tomat, havreris, laks & dill

Vurdering

(0 votes)

(0 votes)

Fortsett å lage din egen barnemat med STEP-oppskriftene og prøv denne fiskeretten med smak av pastinakk, dill og havre. Denne oppskriften på barnemat er, i likhet med de andre STEP-oppskriftene, basert på forskning på hvordan man kan få barn til å spise mer grønnsaker. Avhengig av barnets alder, og hvor langt barnet ditt har kommet på sin matreise, kan porsjonsstørrelsen variere. Oppskriften kan derfor være nok til mer enn ett måltid. Konsistensen varierer også avhengig av alderen. Måltidet er nøye ernæringsmessig beregnet for å passe barn i de ulike aldersgruppene.

  • Tilberedningstid
    25–35 minutter
  • Porsjoner
    1 porsjon
  • Vanskelighetsgrad
    Medium
Lagre oppskriften

Oppskrift fra 6 måneder: Slik gjør du

  1. Les gjerne introduksjonen til STEP-oppskriftene for å få tips om tilberedning og svar på vanlige spørsmål.

  2. Skrell og kutt pastinakk og gulrot i små biter (ca. 1x1x1 cm til 1,5x1,5x1,5 cm). Skjær laksen i små terninger (ca. 0,5x0,5 cm).

  3. Kok opp vann i en liten kjele. Tilsett havreris og knuste tomater. La småkoke i 5 minutter under lokk.

  4. Tilsett pastinakk og gulrot og la det småkoke i ytterligere 8–10 minutter under lokk.

  5. Tilsett laksen og la det småkoke i ytterligere 2 minutter.

  6. Hell av vannet, men spar ca. ½ dl av vannet til senere hvis du trenger å tynne ut konsistensen. Ha alt i foodprosessor, mikser eller lignende og tilsett dill, ditt valg av matfett og fløte. Bland til en jevn konsistens, avhengig av hva barnet ditt er klar for. Juster eventuelt konsistensen med kokevannet.

  7. Avkjøl og server. Skal maten serveres senere, kan den oppbevares i kjøleskapet i en tett beholder i et døgn eller fryses

Oppskrift fra 8 måneder: Slik gjør du

  1. Les gjerne introduksjonen til STEP-oppskriftene for å få tips om tilberedning og svar på vanlige spørsmål.

  2. Skrell og kutt pastinakk og gulrot i små biter (ca. 1x1x1 cm til 1,5x1,5x1,5 cm). Skjær laksen i små terninger (ca. 0,5x0,5 cm).

  3. Ha pastinakk, gulrot og knuste tomater i en kjele med vann. Kok opp og la det småkoke i ca 10 minutter under lokk.

  4. Tilsett laksen og la det småkoke i ytterligere 2 minutter under lokk. 

  5. Hell av vannet, men spar ca. ½ dl av vannet til senere hvis du trenger å tynne ut konsistensen. Ha alt i en foodprosessor, mikser eller lignende og tilsett havreris, ditt valg av matfett og fløte. Bland til en konsistens som barnet klarer å spise og pass på at konsistensen er litt grovere slik at barnet kan venne seg til at det er større biter i maten. Juster eventuelt konsistensen med kokevannet. Rør inn dill.

  6. Avkjøl og server. Skal maten serveres senere, kan den oppbevares i kjøleskapet i en tett beholder i et døgn eller fryses

Oppskrift fra 12 måneder: Slik gjør du

  1. Les gjerne introduksjonen til STEP-oppskriftene for å få tips om tilberedning og svar på vanlige spørsmål.

  2. Skrell og kutt pastinakk og gulrot i små biter (ca. 1x1x1 cm til 1,5x1,5x1,5 cm). Skjær laksen i små terninger (ca. 0,5x0,5 cm).

  3. Ha pastinakk, gulrot og knuste tomater i en kjele med vann. Kok opp og la det småkoke i ca 10 minutter under lokk.

  4. Tilsett laksen og la det småkoke i ytterligere 2 minutter under lokk. 

  5. Hell av vannet, men spar ca. ½ dl av vannet til senere hvis du trenger å tynne ut konsistensen. Ha alt i en foodprosessor, mikser eller lignende og tilsett ditt valg av matfett og fløte. Bland til en konsistens som barnet klarer å spise og pass på at det er noen biter igjen. Juster eventuelt konsistensen med kokevannet. Rør inn dill og havreris. 

  6. Avkjøl og server. Skal maten serveres senere, kan den oppbevares i kjøleskapet i en tett beholder i et døgn eller fryses