emballasje

Slik jobber vi med emballasje

I Semper har vi to mål i arbeidet med emballasje og bærekraft: Innen 2025 skal vi ha 100 % resirkulerbar emballasje og vi skal bruke minst 50 % resirkulert materiale i emballasjen vår.

 

graph recyclable packaging 2022
Andel resirkulerbar emballasje i 2022.

100 % resirkulerbar emballasje innen 2025

Ved arbeid med mat er det viktig at emballasjen beskytter innholdet og sikrer kvalitet. Det er også viktig at emballasjen kan gjenvinnes i stor skala. For eksempel er all vår emballasje av glass, metall og papir fullstendig resirkulerbar. Plast er for tiden vår største utfordring fordi det ofte trengs flere ulike typer plastlag for at produktet skal være trygt. Det gjør også emballasjen vanskeligere å resirkulere. Derfor samarbeider vi i flere ulike prosjekter for å finne smarte materialer som hjelper oss å nå målet vårt: 100 prosent resirkulerbar emballasje innen 2025!

 
Middag, barnemat fra Semper

Minst 50% resirkulert materiale i emballasjen vår innen 2025

Vi jobber hele tiden mot at alt emballasjemateriale skal kunne gjenvinnes, og vi øker stadig mengden resirkulert materiale, som glass og papirfiber, i emballasjen. Målet er at emballasjen vår skal bestå av minst 50 prosent resirkulert materiale innen 2025.

Du kan også bidra!

Som forbruker kan du gjøre ditt ved å sortere etter anvisning på emballasjen og ved å følge reglene som gjelder i din kommune.

Siden ble sist oppdatert 1. september 2023.