Baby_pa_skulder_bla_oyne

Den eneste morsmelkerstatningen med melkefett og MFGM

Semper støtter WHO-koden. Om ammingen fungerer er morsmelkerstatning den beste maten for spedbarnet. Det ammende barnet er derfor et naturlig forbilde når morsmelkerstatning skal utvikles. Morsmelken er unik og er tilpasset barnet behov. De grunnleggender næringsstoffene i morsmelk er karbohydrater(laktose), melkeprotein, oligosakkarider og protein. Gjennom å forsøke å etterligne morsmelkens innhold kan vi gi alle barn mulighet til å vokse og utvikle seg på lik linje med helammede barn. Om man ikke kan eller vil amme er det morsmelkerstatning som er anbefalt.

  

illustrasjon_bryst_morsmelk_naringsstoffer

Både morsmelk og morsmelkerstatning gir barnet det det trenger ernæringsmessig for en optimal utvikling og vekst, og er tilpasset til hva barnets kropp kan ta hånd om og omsette. Uavhengig av om barnet får morsmelk eller morsmelkerstatning anbefales et tilskudd av vitamin D dråper fra 1 ukes alder. BabySemp er utviklet i samarbeid med barneleger, men morsmelk og det ammede barnets vekst og utvikling som forbilde.

Illustrasjon av andel melkefett av total mengde fett

Melkefett er den nest største komponenten i morsmelk, og i tillegg til å gi energi, er det viktig for barnets utvikling. Melkefett inneholder fosfolipider og gangliosider som er viktig for utvikling av nervesystemet, immunforsvaret og for hjernens funksjon. Fosfolipider og gangliosider finnes ikke i vegetabilske oljer, men kun i melkefett. BabySemp er den eneste erstatningen som inneholder melkefett og er dessuten beriket med melkefettkulemembran (forkortelse MFGM som i Milk fat globule membran), som finnes naturlig i morsmelk. I TUMME-studien fant man fordeler med melkefett og MFGM. Melkefettet inneholder betapalmitat som kan reduserer risikoen for forstoppelse. Semper har derfor valgt et BabySemp skal ha en unik fettsammensetning med en stor andel melkefett i kombinasjon med vegetabilske oljer.

Pappa_holder_sin_nyfodte_baby_fotter

Beriket med MFGM

Melkefettkulemembran, MFGM, er selve skallet i melkefettkulen, og er den engelske forkortelsen for Milk Fat Globule Membrane. I membranen finnes et høyt nivå av bioaktive proteiner og fett. MFGM inneholder flere naturlige stoffer som finnes i morsmelk som for eksempel fosfolipider, gangliosider, glykoproteiner og kolesterol. Morsmelk er rik på kolesterol som inngår i cellemembranen, og som er nødvendig for utvikling av hjerne og nervesystemet. Dessuten inneholder MFGM glykoproteiner som kan bidra til beskyttelse mot vanlige infeksjoner hos barn, først og fremst ørebetennesler. MFGM har tidligere ikke inngått i morsmelkerstatning fordi det det har vært vegetabilsk fett og ikke melkefett som har vært brukt som fettkilde. BabySemp er den eneste morsmelkerstatningen på det nordiske markdet som innehoderl en rikelig mengde med melkefett og er beriket med MFGM. Les mer om det viktige melkefettet og MFGM:

Det viktige melkefettet og MFGM

Magen i balanse

En nyfødts magesekk er på størrelse med en physalis, og tarmene er ikke fullt ut utviklet ved fødsel. Det kan ta litt tid å vende seg til den nye maten, uavhengig om det er morsmelk eller morsmelkerstatning. Akkurat som i morsmelk er laktose den eneste kilden til karbohydrater i BabySempe 1. Laktose har blant annet en gunstig effekt på tarmfunksjonen og gir mykere faeces.  

GOS for naturlig mykhet og funksjon

BabySemp inneholder galaktooligosakkarider (GOS) for å etterligne morsmelkens effekt på tarmens funksjon. GOS er prebiotiske fibre som ikke bryes ned i tynntarmen, men fungerer som næring til melkesyrebakteriene (lakto- och bifidobakterier) i tykktarmen. Når disse brytes ned GOS dannes det kortkjedede fettsyrer, som gir faeces en lavere pH, som ligner det hos den hos ammede barn.  GOS fører til en mer frekvent avføring og faeces blir mykere, noe som kan motvirke treg mage og forstoppelse.

Alfa-laktalbumin – høykvalitativt protein 

Selv det verdifulle proteinet alfa-laktalbumin har i studier vist segt å ha en gunstig virkinge på tarmens funksjon.  

Betapalmitat – naturens egen mykgjører

Melkefettet inneholder beta-palmitat som kan forbedre opptaket av kalsium og fett, som igjen kan minske risikoen for forstoppelse. Alltid med den lille magen i fokus!  Vil du lese med om det viktige melkefettet og betapalmitat, klikk her.

Hjernens & nervsystemets utvikling

MFGM inneholder blant annet fosfolipider, gangliosider, glykoproteiner og kolesterol som spiller en avgjørende rolle for utviklingen av hjerne og nervesystemet. Morsmelk er rik på kolesterol. BabySemp1 er den eneste morsmelkerstatningen som innholder kolesterol og er også beriket med ekstra. Les gjerne mer her om det viktige melkefettet og MFGM.

Jern bidrar til normal intellektuell utvikling og forståelse hos barn. 

De essensielle fettsyrene DHA og ARA finnes i morsmelk. DHA og ARA er nødvendig i alle kroppens celler, men er særlig viktig for utvikling av synet og for at hjernen skal utvikles normalt. For små barn kan det være vanskelig å danne DHA fra omega-3 fettsyren alfa-linolensyre (finnes bl.a i rapsolje) samt ARA fra omega-6 fettsyren linolsyre (finnes bl.a i solsikke- og maisolje) i tilstrekkelig mengde. Derfor er det både DHA og ARA i BabySemp.

Immunforsvaret

Immunsystemet er fullt utviklet ved fødselen, men det er utrent. En stor del av immunsystemet finnes i tarmen. Spedbarnets tarm modnes alt etter hva vi utsettes for av infeksjonen og bakterier, og tilvekst av gode tarmbakterier. Tarmbakteriene er viktig for utvikling av immunsystemet. Studier visar at tilførsel av prebiotiske/fibre har en positiv innvirkning på immunforsvaret. Gjennom å berike BabySemp med prebiotika som GOS (galaktooligosakkarider) vil det bedre tilveksten av probiotiske bifidobakterier, samtidig som kolonisering av patogene bakterier i tarmen hemmes.

 

Gangliosider og glykoproteiner i MFGM er viktig for å styrke immunforsvaret. Barn som fikk erstatning beriket med MFGM fikk i TUMME-studien signifikante færre ørebetennelser, enn barna som fikk annen morsmelkerstatning. Barna som fikk erstatning beriket med MFGM hadde også mindre behov for antibiotika, febernedsettende legemidler, samt færre dager på sykehus. 

Nukleotider finnes i morsmelk og er gunstig for immunsystemet.

NY OPPSKRIFT BABYSEMP 2020

I starten av 2020 kom en ny EU-forordning (2016/127) som omhandlet sammensetningen av morsmelkerstatning og tilskuddsblanding, og derfor har vi oppdatert oppskriften for alle BabySemper produktene. Forordningen innebærer at  BabySemp har fått:

  • Økt D-vitamin innhold: 1,5 μg/100ml 
  • Høyere nivå av omega 3 fettsyren DHA: 14 mg/100 ml 

 

Forordningen stiller ingen krav til innhold av omega-6 fettsyren ARA, og derfor blir det opp til hver enkelt produsent å bestemme.  Morsmelk inneholder både DHA og ARA har BabySemp alltid være beriket med disse  essensielle fettsyrene. Med tanke på morsmelkens sammensetning, anser vi at det er viktig å beholde ARA i BabySemp, og med samme nivå som tidligere - 6,9mg/100 ml.

Vi passet også på å øke andel melkefett fra 28 til 35 %. Denne økningen innebærer at andelen av naturlig MFGM blev høyere, og at vi også kunne ta vekk palmeolje, og beholde en høy andel palmitinsyre, som finnes i morsmelk. Palmitinsyre er den dominerende fettsyren i morsmelk, sammen med oljesyre. I tillegg til morsmelk, finnes det rikelig med palmitinsyre i palmeolje og melkefett.

BABYSEMP INNEHOLDER FRA FØR: 
  • Høykvalitativt protein (alfa-laktalbumin)
  • GOS – galaktooligosakkarider
  • 100 % laktose – akkurat som i morsmelk er laktose den eneste kilden til karbohydrater
  • Nukleotider
  • ARA
Illustrasjon av andel melkefett av total mengde fett
NY, SMART FORPAKNING FOR ENKLERE BRUK OG GJENVINNING

Den ny forpakningen med BabySemp-pulver er lett å åpne, lukke og gjenvinne. Med to innerposer holder innholdet seg alltid ferskt og svinnet blir minimalt. Det finnes også en mer hygienisk oppbevaring av skjeen i lokket, samt en påminnelse om å bruke strøkne skjeer når du tilbereder BebySemp. Det er viktig å bruker riktig mangde pulver, slika t barnet får i seg riktig sammensetning av verdifulle næringsstoffer. For mye pulver kan være en årsak til treg mage, og for lite pulver kan på sikt føre til at for lavt inntak av energi og næring.