Syltetøykaker
Kaker

Syltetøykaker

Vurdering

(0 votes)

(0 votes)

Lettbakte, søte og utrolig gode syltetøykaker.

  • Tilberedningstid
    45 min
  • Porsjoner
    ca 28 stk småkaker
  • Vanskelighetsgrad
    Lett
Lagre oppskriften

Slik gjør du:

  1. 1.       Sett ovnen på 200 grader.

  2. 2. Mål opp mix, sukker, bakepulver, salt og vaniljesukker og ha det i en bakebolle. Del opp romtemperert smør i terninger og tilsett.

  3. 3. Jobb deigen sammen for hånd eller i en kjøkkenmaskin.

  4. 4. Tilsett 1,5 ss med vann og jobb deigen smidig sammen.  

  5. 5. La deigen hvile i 10 minutter.

  6. 6. Form deigen til en lang pølse og del den i 28 bitar. Rull til kuler og legg dem i små muffinsformer (ca 5cm) og plasser på et stekebrett. Du kan også legge kakene direkte på et bakeark, men de vil da flyte noe mer utover.

  7. 7. Lag en liten grop i hver kake med fingeren og ha syltetøy i gropen.

  8. 8. Stek midt i ovnen i ca 15 minuter til de har en gyllen farge. La de avkjøles helt før du tar de av bakearket / stekebrettet.