En forelder og en baby holder hender.

Første tiden med babyen

Velkommen inn i babyboblen!

En fantastisk, omveltende og iblant også en tøff periode i livet. Også en tid da veldig mange spørsmål dukker opp. Her tar vi opp endel av de spørsmålene om søvn, mat, amming og morsmelkerstatning.

Mamma pussar bebis

Alle barn er helt unike og alle har de ulike utfordringer. For deg som er nybakt forelder dreier livet seg stort sett om tre ting: spise, sove og bytte bleie. Men glem ikke å ta vare på deg selv og gi støtte til partneren din. Det kreves både gode råd og hjelp for å orke å komme igjennom en periode med for lite søvn, uro, glede og alle andre følelser du kjenner på i denne spesielle livssituasjonen. Uansett om du er førstegangsforelder eller har vært igjennom spedbarnsperioden tidligere finnes det alltid nye ting å lære om mat og babyen.

Hvor mye spiser babyen de første dagene?

Hvor mye spiser en baby? Her finnes det egentlig ingen regler. Det er bare å la babyen spise så ofte den vil,  og til den virker mett og fornøyd.  Press aldri babyen til å spise , og det gjelder både bryst eller flaske. Små babyer er gode på å regulere matinntaket, og tydelige tegn på at barnet er mett og fornøyd er at det slutter å suge aktivt og sovner på brystet eller med flasken.

Er du bekymret for at babyen din spiser for lite, ikke har spist på lenge eller virker sløvt, må du ta kontakt med helsestasjon eller lege. 

Morsmelk og morsmelkerstatning

Fra fødselen og under den første tiden er morsmelk barnets eneste mat. De fleste barn klarer seg utmerket på morsmelk de første månedene. Men for deg som ikke kan eller vil amme er det morsmelkerstatning som gjelder.  

Her skal du finne svar på de vanligste spørsmålene om den første tiden med babyen. Finner du ikke svarene du søker kan du gjerne ta kontakt med vår Forbrukerkontakt. Send gjerne e-post til oss via kontaktskjema.

Telefon: 800 30 580  man-fre kl. 09.30–12.00 og 12:00-14:00