Header baby - baby eating porridge

Begynn med grøt og velling

Små barn pleier å like både grøt og velling, og det kan du begynne å servere den når barnet ditt er rundt 6 måneder. Det passer både til frokost og mellommåltid, eller som et kveldsmåltid.

bebisflicka - Semper Barnmat

Bra for små mager

Grøten fra Semper er laget av havre og melk fra svenske gårder og er beriket med blant annet jern, kalsium og vitaminer slik at barnet ditt får et mettende og næringsrikt måltid. Fordi grøt inneholder gluten, er den veldig bra for en langsom introduksjon av gluten. Les mer om innføring av gluten her:

Välling från Semper Barnmat

Begynn med grøt - bra for små mager

Det bra å begynne med grøt fra 6 måneders alder. Grøt kan spises når som helst på dagen, til frokost, lunsj, mellommåltid, middag eller kveldsmat. De fleste barn elsker grøt for den gode smaken og konsistensen. Når du serverer grøt fra Semper, kan du være sikker på at den inneholder alt barnet trenger. Du trenger ikke å tilsette melk eller ekstra fett. Grøten kan serveres både varm og kald og blandes lett med vann.

Baby eats porrige

Grøt er næringsrik og full av jern

Grøt inneholder mange viktige næringsstoffer, vitaminer og mineraler som for eksempel jern. Jern er veldig viktig for voksende barn og Sempers grøt er derfor jernberiket. En porsjon av Sempers grøt dekker en tredjedel av barnets daglige behov for jern. Grøt inneholder også fiber som reduserer risikoen for forstoppelse.

Babygrøt fra Semper

Varier grøten

Det finnes grøt basert på forskjellige råvarer og ingredienser - med eller uten smak. Du kan gjerne variere grøten slik at barnet ditt kan prøve forskjellige varianter og finne sine favoritter. Du kan enten kjøpe ferdige smaker, eller du kan variere grøtens smak og konsistens ved selv å legge til for eksempel:

  • kokos
  • små biter av kokt frukt
  • fruktpuré
  • revet gulrot eller eple
     

Hvis du lager hjemmelaget grøt til barnet, tilsett alltid jern og gjerne en frukt som inneholder vitamin C. Dette øker nemlig opptak av jern.