Tips og triks når dere skal prøve nye smaker
Man ønsker selvfølgelig at barnet alltid skal gape høyt når det gjelder gulrotpuré, brokkoli og bønner. Det er ikke alltid lett. Her er våre beste tps for å å gi barnet de beste forutsetninger for å prøve nye smaker og konsistenser!
Vent på godt humør
Velg en anledning når barnet ditt er mest våken og trygg. Gjerne mellom to vanlige måltider.
Begrens distraksjoner
Måltider bør være skjermfrie øyeblikk, så unngå TV, iPad og mobil - både barnet og den voksne! Musikk og bøker er beroligende og gode, men når måltidet starter, er det best å legge alt vekk og fokusere på maten og smakene.
Litt flekker gjør ikke noe
Det er greit hvis det blir litt grisete! La barnet ditt ta på, og utforske maten. Ikke forstyrr babyen ved å tørke den hele tiden.
Mye øyekontakt og smil
Sitt i øyehøyde med barnet ditt og husk at stress er smittsomt, så mat med et smil!
Ikke true - se på det som en smaksintroduksjon
Hensikten med smakintroduksjon er å bli kjent med andre smaker og konsistenser, ikke å bli mett eller å få i seg en viss mengde.
Hør på barnet ditt
Det er viktig at smaksintroduksjonen er positiv og harmonisk. Vær følsom overfor barnet ditt og lytt etter signalene!
Det beste resultatet får dere om dere følger metoden i denne rekkefølgen:
- eple
- erter
- bringebær
- blomkål
- havtorn
- nepe
- tranbær
- redikk